Вся відповідальність за соціальну та економічну ситуацію в Тисменицькому районі лежить на БПП - заява

Заява фракції «Батьківщина» в Тисменицькій районній раді

11 грудня на сесії Тисменицької районної ради головою районної ради обрано представника політичної партії Блок Петра Порошенка «Солідарність», а заступником – представника ВО «Свобода». Це відбулося всупереч політичним домовленостям на рівні області, які були витримані при формуванні керівництва обласної ради. В Тисменицькій районній раді такі домовленості не витримали політична партія УКРОП та чотири з п’яти депутатів партії ВО «Свобода».

Таким чином, враховуючи те, що голова Тисменицької РДА є представником Президента України, а голова районної ради представляє президентську партію, дві з ключових комісій, а саме бюджетну та земельну очолюватимуть представники «Солідарності» вся повнота відповідальності за ситуацію в Тисменицькому районі, соціально-економічний розвиток, стан галузей освіти, охорони здоров’я, культури, виплати заробітних плат працівникам бюджетної сфери, а також процес формування бюджету району на 2016 рік лягає на президентську політичну силу. Також ми звертаємо увагу на те, що в керівництві районної ради посади розподілені непропорційно до волевиявлення виборців району — голова та керуючий справами районної ради від «Солідарності», дві посади заступників обіймають представники «Свободи», тоді як сумарно ці сили набрали в районі менше 35 відсотків голосів виборців.

Нагадуємо, що фракція «Батьківщина» є другою за чисельністю в районній раді, а районна партійна організація «Батьківщини» є однією з найбільш структурованих в районі. Тому ми залишаємося в суспільно-політичному житті району, відстоюватимемо інтереси жителів району та конструктивно працюватимемо в сесійній залі, депутатських комісіях і на виборчих округах задля реалізації заходів, які зобов’язалися виконати в своїх передвиборчих програмах, покращення ситуації в усіх сферах життя Тисменицького району. Блокування трибуни та зрив сесійних засідань – це не наші методи роботи, але, разом з тим, залишаємо за собою право на конструктивну критику дій керівництва району, якщо вони суперечитимуть інтересам жителів району та громад.

Леся, 23.12.2015 13:56



Вибір редакції

Найпопулярніші новини