Де логіка? Зарплати бюджетникам збільшать на 12%, а депутатам на 93% - політик

Протягом 2016 року зарплати в Україні будуть зростати неадекватно. Згідно бюджету зарплати бюджетникам збільшаться на 12 % протягом всього 2016 року. Це менше, аніж зжере у них інфляція.  Зарплати депутатам, наприклад, за цей же період зростуть на 93%. Зарплати інших високих чиновників-зростуть теж галопуючи.

Про це на своїй сторінці у Фейсбуці написав колишній нардеп від Прикарпаття Олесь Доній.

«Я не проти високих зарплат для чиновників, я не проти зростання зарплат для чиновників. Ні, я не про це. Та я завжди казав, що зростання зарплат для чиновників повинно бути в прив'язці до зростання зарплат для всіх представників бюджетної сфери. Завдання держави - не збільшувати розрив між заможними і бідними, а скорочувати такий розрив.
Як пояснити такі прописні істини нинішній "новій владі", не зрозуміло...Кричу про це вже півтора року. Рік тому своєю критикою я домігся,щоб вони змінили Коаліційну угоду, де хотіли брати зобов'язання про подвійне збільшення зарплат ЛИШЕ для вищих чиновників. Так вони тепер реалізують такі свої ідеї через бюджетну політику. Ну що ж, "латиноамериканізація" країни йде повним ходом. Бідне населення-багаті еліти»,
- пише Доній.

Леся, 15.01.2016 18:43



Вибір редакції

Найпопулярніші новини