Лікування дітей вартує менше, ніж півкілометра дороги – педіатр

Педіатр, заслужений лікар України Оксана Манюх пояснила, чому вона надала розголосу інформації про недостатнє фінансування обласної лікарні. Каже, батьки мають бути готові, що вартість лікування ляже на їх плечі. Може, у цьому разі вони перестануть проклинати медиків.

Оксана Манюх каже, що депутати, в тому числі і народні мають розуміти, що на дев’ять гривень у день неможливо лікувати дітей.

«До прикладу: 244 млн грн на 42 км дороги Бібірка – Львів витрачено у 2015 році , то на 1 кілометр - 6 млн грн, а на 230 тисяч дітей області на цілий рік на всі медичні життєвонеобхідні ліки тільки 2 млн грн. А то як розрахунки проводяться ? Діти області – варті коштів менше як на пів кілометра дороги? Стоп. Так не має бути. 
Далі, 11 млн.грн розподілено на програми розвитку місцевого самоврядування у 2016 році. До прикладу, на облаштування тротуарів, встановлення огорожі на цвинтарі, ремонт приміщення сільської ради і так далі , все по 120 тис грн. Добре і це треба. Але чому хворим дітям - нема, а тут є. Не розумію»,
- пише Оксана Манюх на своїй сторінці у Фейсбуці.



Леся, 23.01.2016 09:54



Вибір редакції

Найпопулярніші новини