Ігор Пасічняк: Синьо-жовтий стяг стане прапором нашої перемоги

У неділю, 23 серпня, в обласному центрі Прикарпаття відбулися урочисті заходи, присвячені Дню Державного прапора України.

З нагоди свята на Вічевому майдані митрополит Івано-Франківський архієпископ  Володимир Війтишин освятив синьо-жовтий стяг та в присутності міського, обласного керівництва і громадськості Державний прапор було урочисто піднято на головній площі міста.

На урочистих заходах були присутні заступник голови облдержадміністрації Ігор Пасічняк, міський голова Віктор Анушкевичус, заступник голови обласної ради Остап Дзеса, учасники АТО, представники громадськості.

За словами Ігоря Пасічняка, Національний прапор є уособленням національної єдності, честі та гідності. Він наголосив, що синьо-жовтий стяг є не просто історичним артефактом, а прапором нашого покоління.

«З ним ми виходили на майдани під час здобуття Незалежності наприкінці 80-их - початку 90-их рр. минулого століття. З ним ми вийшли на помаранчевий майдан. Синьо-жовта стрічка стала символом громадянської позиції під час Революції Гідності. Ним накривали тіла розстріляних героїв Небесної сотні на столичному Майдані, і разом з цим прапором наші військові сьогодні дають відсіч агресору у зоні проведення АТО на Сході України , – підкреслив заступник голови облдержадміністрації.

На переконання Ігоря Пасічняка, святим обов’язком кожного громадянина є вшанування Державного символу «і тоді він обов’язково стане прапором перемоги, бо в це вірить кожен свідомий українець, кожен патріот рідної землі».

 

 

Леся, 23.08.2015 11:06



Вибір редакції

Найпопулярніші новини