Харків’ян «обурив до глибини душі» дозвіл Бистрецької сільради на вивішування червоно-чорних прапорів

Харківські активісти домоглися скасування рішення депутатів Бистрецкої сільради Івано-Франківської області вивішувати червоно-чорний прапор ОУН-УПА на будинках місцевих рад поряд з державним прапором.

Як повідомив юрист Харківської громадської організації «Оплот» та ІА "Оплот-інфо" Олександр Дубровін, коли із засобів масової інформації стало відомо, що націоналісти в черговий раз добилися дозволу вивішувати прапор ОУН-УПА в Прикарпатті, вони відразу послали інформаційний запит з цього приводу.

10 січня 2013 депутати Бистрецкого сільської ради Верховинського району Івано-Франківської області одноголосно дозволили громадянину Івану Потяку встановлювати чорно-малиновий прапор на будівлі сільської ради в державні святкові дні поруч із державним прапором.

17 лютого на Прикарпаття дійшов інформаційний запит з Харкова. А вже 28 лютого голова сільради М. Хімчак надіслав відповідь на запит ТОВ "Інформаційного агентства" Оплот-інфо ", в якому повідомили про скасування свого рішення., каже Олександр Дубровін.

«Нас обурило це до глибини душі. День Перемоги наближається, державне свято, а вони повісять прапор тих, хто стріляв у спини нашим дідам?! Добре, що люди одумалися. Навіть до суду подавати не довелося. Хоча ми не виключаємо цього надалі. Ми запросили список депутатів, які були присутні, перелік і список постійних комісій, їх висновки, протокол пленарного засідання і саме рішення сесії. Цього виявилося достатньо. Вони зрозуміли, що помилилися, і що, незважаючи на відстань і час, в людях жива пам'ять про ту війну» - зазначив юрист.

Леся, 14.03.2013 15:35



Вибір редакції

Найпопулярніші новини