Олександр Сич: Мирослав Симчич є живою легендою українського повстанського руху

Вшановуючи сотенного Мирослава Симчича у день його 90-літнього ювілею, народний депутат України, голова Івано-Франківської обласної організації ВО «Свобода» Олександр Сич відзначив, що його життєвий шлях та нескореність позиції поряд із незламною боротьбою інших провідників Української повстанської армії є прикладом у розбудові сучасного українського націоналізму, творенні Української держави на національних, свідомих засадах. 

«Завжди, коли маю можливість спілкуватися з Мирославом Симчичем, повсякчас відчуваю його міцний потиск руки, тверезе, ясне мислення, логіку, красиву мову, здорову поставу. Дай Боже кожному у такому поважному віці володіти хоча б схожими характеристиками! Сьогодні Мирослав Симчич представляє собою власне формат такої когорти людей, якими у свій час були Бандера, Шухевич, Стецько, Ленкавський, тисячі командирів, старшин, рядових бійців та підпільників ОУН-УПА. Вони гартували своє тіло та дух для боротьби за Українську державу. Сьогодні вони й надалі у строю», – зауважив Олександр Сич.

За словами Олександра Сича, в сучасних реаліях дуже часто і від багатьох людей можна почути бравадні заклики до Української революції.

«Коли ми говоримо про Мирослава Симчича, можемо впевнено сказати, що такі люди не лише гартували себе, але й творили психологічну атмосферу готовності до революційної боротьби. Не в останню чергу саме завдяки тому, що така атмосфера була створена та панувала в суспільстві, у свій час постали і Організація український націоналістів, і Українська повстанська армія, які досягли значних успіхів і внесли неперевершений історичний вклад у боротьбу та постання сучасної Української держави, що відновила свою незалежність», – відзначив свободівець.

Разом з тим, на думку Олександра Сича, сьогодні такої психологічної атмосфери, на жаль, немає. Одна з причин цього, як він вважає, полягає в нездатності переважної більшості суспільства піднятися понад своїми утилітарними потребами, неможливості бачити перспективи розвитку Української держави вище власних кишенькових інтересів. 

«Цінність Мирослава Симчича для сучасного покоління надзвичайна. Саме на таких взірцях і треба щоденно, клопітно працювати й творити атмосферу готовності до національної революції в сучасних українських умовах», – резюмував Олександр Сич.

Леся, 08.01.2013 08:24



Вибір редакції

Найпопулярніші новини