Батальйон «Донбас» звернувся до Порошенка: просить повернути їх на позиції в Широкіно

Бійці батальйону «Донбас» просять віддати наказ щодо їх повернення у Широкіно після планової ротації.

«Звернення військовослужбовців добровольчого батальйону спеціального призначення НГУ "Донбас" до командувача сектору "М" генералу Федорову, верховному головнокомандувачу збройними силами України Порошенко.

28.07.2015 батальйон "Донбас" покинув н.п. Широкино для проведення планової ротації. На зміну бійцям батальйону прийшли військовослужбовці морської піхоти ВМС ЗСУ. Термін планової ротації, відповідно до наказів командувача сектором визначений як 5 діб та закінчується сьогодні 03.08.2015.

За час що минув з початку ротації відбулося наступне:

1) Збільшилася кількість обстрілів з боку противника, використовується заборонене мінському угодами важке озброєння.

2) На тимчасово залишених позиціях противника в Широкино розвідгрупою батальйону Донбас виявлені склади з озброєнням та боєприпасами, що свідчить саме про тимчасовий характер залишення позицій терористами.

3) Російсько-терористичні збройні формування зайняли території так званої буферної, "сірої" зони по лінії Водяне - Комінтерново. Туди підведена їх артилерія і бронетехніка. Зафіксовано жвавий підвезення боєкомплектів і паливно-мастильних матеріалів російським терористам в Безіменне, Саханка і Новоазовськ.

4) У результаті обстрілу н.п. Широкино отримали поранення бійці підрозділів морської піхоти.

У зв'язку з високою ймовірністю загострення ситуації в районі н.п. Широкино наполягаємо на віддання наказу про повернення підрозділів "Донбасу" після ротації (тобто 03-04.08.2015) на позиції в н.п. Широкино. Абсолютно впевнені, що з урахуванням досвіду Іловайська, ДАП, Дебальцеве, прийняття рішення про відведення батальйону, що має півтора року бойового досвіду (і з них півроку в н.п. Широкино) за межі Донецької області в умовах загострення ситуації - помилково.

Готові як змінити підрозділи морської піхоти, так і зайняти з ними спільні позиції», - повідомляють бійці.

Нагадаємо, сьогодні у Мінську представники контактної групи мають намір підписати документ по демілітаризації Широкіно.

 

 

Леся, 03.08.2015 10:07



Вибір редакції

Найпопулярніші новини