Епопея зі здачею Широкіно добігає кінця - боєць

Заява Головнокомандувача про те, що відведення Збройних сил відбудеться тільки з Широкіно, в той час як "в Бердянському на панівних висотах українські підрозділи залишаться", є вельми дивною.

Про це на своїй сторінці у Фейсбуці написав боєць батальйону «Донбас» Євген Шевченко.

«Товариш Президент, доводжу до вашого відома - в Бердянському немає пануючих висот. І раз ви не в курсі, яка саме наша земля зливається слідом за Іловайськм, аеропортом, Дебальцеве і т.д., то доповідаю Вам що висоти, про які ви говорите, знаходяться в селі Широкино, з яких той же Бердянське, до речі, вельми непогано і проглядається, і прострілюється.

Деталізують. Ми займали позиції в таких місцях:

1) База відпочинку НКМЗ "Машинобудівник"

2) Яхт-клуб "Дельфін"

3) База відпочинку "Малібу"

4) Елінги на березі моря

5) Дитячий табір "Маяк"

Серед перерахованих вище місць дислокації ключовою позицією є "Маяк", який якраз і знаходиться на самій панівній висоті в цьому районі. Інші позиції знаходяться в низині, але несуть в собі функцію флангового захисту даної висоти, тому їх залишати також не можна ні в якому разі, інакше "Маяк" може бути легко оточений, а без можливості поповнення БК і продовольством оборона даної висоти буде героїчної, але вельми недовгою», - написав Шевченко.

«Так що досить брехати, товаришу президент. Епопея зі здачею Широкино добігає кінця і я впевнений, що в самому найближчому часі "елітні підрозділи морської піхоти" з вашого наказу залишать ці стратегічні для оборони Маріуполя позиції. Хоча мені здається, що здаючи українську землю, ви злегка перевищуєте ті повноваження, якими вас наділив народ України», - говорить боєць «Донбасу». 

Леся, 03.08.2015 07:34



Вибір редакції

Найпопулярніші новини