Україну примушують до миру за будь-яку ціну – доброволець

Вчора мав можливість зустрітися і особисто поспілкуватися з генералом Розмазніним, який раніше в прямому ефірі заявив, що є домовленість про спільне патрулювання Широкіно загонами української міліції і "міліції ДНР". Зараз генштаб відхрещується від цієї заяви всіма правдами і неправдами, називаючи його то фейком, то неправильно зрозумілою інформацією, то неправильно почутою і т.д.

Про це на своїй сторінці у Фейсбуці написав боєць батальйону «Донбас» Євген Шевченко.

«Я ж з повною відповідальністю заявляю - така домовленість дійсно мала місце бути і товариш генерал при особистій зустрічі мені це підтвердив. Так, підтвердив з низкою пояснень і застережень, але факт залишається фактом.

І тут, шановні читачі, важливо зрозуміти одну річ - нас, народ України, примушують до миру за всяку ціну в тій мірі, в якій ми це дозволяємо. Бо нікому в цьому світі не потрібна війна України з Росією. Занадто клопітно це все. Особливо для тих, хто згідно з Будапештським меморандумом зобов'язаний був забезпечити дані нам гарантії територіальної цілісності України.

Тому завдання номер один - звести нанівець бойові дії. Завдання номер два - посадити за стіл переговорів ватажків терористів і українську владу, тим самим позначивши даний конфлікт насамперед як громадянську війну, а не війну з РФ. І завдання номер три - це реалізація широкого спектра продуманих кроків і планових дій, спрямованих на зміну сприйняття громадськістю цієї війни і її істинних героїв, на зниження градуса конфлікту, на зближення протестуючих сторін і тут застосовуються всі відомі способи маніпулювання свідомістю мас», - написав боєць.

У світлі вищевикладеного можна сказати лише одне. Заява про спільне патрулювання аж ніяк не була випадковою. Вона була глибоко продуманою, а всі її наслідки та ризики ретельно зважені, відзначає Шевченко.

«Розуміючи, що глашатая можуть за таке і розіп'яти, на його роль взяли мало кому відомого представника генштабу, яких там хоч греблю гати. Взяли з числа тих, кого якщо раптом що і звільнити буде не шкода. Хоча чимало запитань викликає і той факт, що даний генерал в цивільному одязі з одним супроводжуючим не так давно відвідував м. Донецьк, але мова не про це.

Мова про те, що піпл цю заяву таки не схвалює, а зовсім навпаки - люті обуреної громадськості не було меж! Тому люди з високих кабінетів зробили свої висновки, трохи підправили лінію поведінки, заявили що це "не відповідає дійсності" і перейшли до плану "Б". Ну а генерал служить на благо Вітчизни і далі. Поки що», - написав Шевченко.

Леся, 30.07.2015 12:01



Вибір редакції

Найпопулярніші новини