Контролер потяга Івано-Франківськ - Стрий вимагала від учасника АТО гроші за проїзд

Мешканка Прикарпаття розповіла про історію, свідком якої стала у потязі Івано-Франківськ – Стрий. Контролерка в хамській манері вимагала від учасника АТО гроші за проїз і заявляла, що туди його не посилала.

«Сьогодні їхала в поїзді Івано-Франківськ – Стрий. Їхати довелося одну зупинку, а почути і побачити прийшлося немало. Не можу залишити це поза увагою. 
Контролер поїзда з не дуже приємним запахом «вчорашнього застілля» при перевірці квитків спочатку вела себе не зовсім коректно. Квиток з Рахині в Долину коштує 4 грн 50 коп. В наш час чомусь з копійками складнувато, тому вона «попросила» нас оплатити без здачі. Це виглядало приблизно так: «… Давайте мені копійки, бо я не маю здачі. Але дрібними не давайте, бо я їх загублю.» Вибачте, чиї це проблеми - загубите ви копійки чи ні. Вам пасажири оплачують проїзд згідно встановленої вартості, а якими грішми – «дрібними, не дрібними, копійками…» - неважливо. 
Далі пані контролер підійшла до Романа. Це молодий хлопець, мій односелець, нещодавно повернувся з зони АТО і одружився. На сході отримав два поранення. Подальша розмова шокувала всіх. Нижче наводжу їхній діалог:
- Оплачуємо проїзд.
- Я - учасник АТО.
- А мені яка різниця, йдіть до Президента най вам дасть гроші на проїзд. Платіть мені за квиток. Тепер купа є таких як ти, аби безплатно їхати.
- Ви так говорите, бо біда ще не прийшла у ваш дім. Якби хтось з ваших рідних чи синів пішов в АТО, то Ви би так не говорили.
- А вас хто туда посилав іти? Треба було не йти. Я знаю, що з моїх родичів ніхто не піде, бо ми Свідки Єгови, а Свідки Єгови зброю в руки не беруть. Давайте гроші.
- Пані, Ви лише про гроші думаєте.
- Так, я думаю про гроші. Я буду жити в новому світі і що тут на цім світі робиться, мене не цікавить.
В мене величезне питання до керівників Львівської залізниці : ваші працівники знають елементарні норми і етикет поведінки на робочому місці? Такого підвищено-наглуватого тону і хамства рідко де можна зустріти. Я кожного дня їду цим поїздом на роботу, цю контролерку бачу вперше, зате запам’ятаю надовго. Крім того, людина має передбачену Законом України пільгу! Тут зовсім неважливі її релігійні чи політичні погляди, її статус і т.д.! В той час, як інші люди з повагою дивляться на воїнів, які захищають рідну землю, стараються допомогти їм чи матеріально, чи морально, ще залишилися соціально-деградовані люди, які дозволяють собі на робочому місці, перед величезною кількістю людей принижувати гідність учасника АТО та й взагалі будь-яку людину», - пише Tanya Marchuk у спільноті Долина
LIVE.

 

 

Леся, 13.07.2015 11:23



Вибір редакції

Найпопулярніші новини