Учасника АТО поновили на службі в правоохоронних органах

Вступило в дію рішення Івано-Франківського окружного адміністративного суду, яким визнано незаконним звільнення працівника Яремчанського МВ УМВС та поновлено його на займаній посаді. 

В кінці грудня 2014 р. із зони проведення АТО повернулися бійці зведеного підрозділу, сформованого із працівників Івано-Франківського УМВС. Зрозуміло, що в переддень нового року всі намагалися як найскоріше дістатися рідних домівок.

Саме тоді, 31 грудня в смт Ланчин стався малоприємний інцидент між учасником АТО старшим лейтенантом М. Дяченком та головою Надвірнянської районної ради В. Поповичем, пише у спільноті «Надвірнянці» громадський активіст Михайло Андрійович.  

«І сміх, і гріх, як то кажуть - останній намагався видворити міліціянта із крамниці "Ювілейний", власником якої, наскільки відомо, нині є дружина В. Поповича. Спалахнув словесний "обмін люб'язностями". Все відбувалося так, що конфлікт було зафіксовано на пристрій аудіо- та відеозапису. "Ображений" чиновник написав скаргу. На диво, в управлінні УМВС тій скарзі дали "швидкий хід" - певно, спрацювало те, що рідний брат Василя Поповича, Володимир, нині займає високу посаду в Івано-Франківській ОДА. В рекордний час офіцера міліції було звільнено.
В жителів Ланчина на це є своє бачення - багато хто вважає, що це своєрідний акт помсти. В один час М. Дяченко був дільничним в селищі Ланчин. Під час виконання службових обов'язків йому доводилося присікати незаконну діяльність місцевих підприємців. В поле зору правоохоронців потрапляв і "родинний бізнес Поповичів". В ході відпрацювань в орендованому сином В. Поповича (тоді займав посаду заступника Івано-Франківської податкової інспекції) приміщені сільського клубу було зафіксовано торгівлю алкоголем та тютюновими виробами. Заклад продовжував працювати в заборонений час. Не виключно, що виявлені факти стали причиною переводу Володимира Поповича з податкової інспекції до обласної адміністрації.
Громада селища стали на захист колишнього дільничного. При великому власному небажанні, керівництво Івано-Франківської ОДА змушене було взяти питання на контроль.
Піврічна судова тяганина завершилася перемогою М. Дяченка та поновлення його на службі. Ним подано рапорт на переведення для проходження подальшої служби в Надвірнянський РВ УМВС»
, - пише громадський активіст.

Леся, 06.07.2015 09:29



Вибір редакції

Найпопулярніші новини