Методика формування територіальних громад тріщить по всіх швах – громадський активіст

Адмінреформа в Надвірнянському районі нині просувається зі значним "скрипом". Дається взнаки слабка інформаційна політика зі сторони апарату райдержадміністрації. Ніде правди сховати, "временьщики" з попереднього керівництва РДА халатно поставилися до покладених урядом завдань. Їхнім правонаступникам не вдається надолужити прогаєне.

Про це пише на своїй сторінці у Фейсбуці громадський активіст Михайло Андрійович.

«Складається враження, що більшість членів робочої групи панічно бояться виступати перед аудиторією жителів населених пунктів.
Такий стан речей не міг не насторожити керівництво Івано-Франківської ОДА. З метою вивчення (та можливого "виправлення") ситуації 2 липня 2015 р. в Надвірну завітав керівник апарату ОДА Р.Панасюк. Під час наради йому на власні вуха довелося почути думку сільських голів та депутатів районної ради. Одні з них сліпо йдуть на поводу виконавчої влади - певно, відпрацьовують обіцяні посади при майбутніх управах об'єднаних громад. Та таких "ватників" меншість.
Громади більшості сіл Надвірнянщини не погоджуються купитися на "дешевий сир". Методика формування територіальних громад тріщить по всіх швах. Якщо на початках так званий "офіс реформ" планував загнати 49 населених пунктів в 4 "адміністративні резервації" (з центрами в Надвірні, Зелені, Делятині та Ланчині) то нині планується створення п'ятої - в Тисменичанах.
Та чи найбільший інтерес викликає утворення своєрідної "республіки БПП" - абревіатура з перших букв назв населених пунктів Битків, Пасічна та Пнів. Ці села є досить перспективними, оскільки розташовані на нафтогазоносних площах. Тому їх громади не погоджується на приєднання до менш перспективних, на їхню думку, населених пунктів»,
- пише громадський активіст. 

Леся, 03.07.2015 09:06



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини