Заяви українських урядовців про дефолт – не більше, ніж гра в покер з західними кредиторами - нардеп

Розумію, що заяви українських урядовців про дефолт – не більше, ніж гра в покер з західними кредиторами. У кого міцніші нерви – той і виграє.

Про це на своїй сторінці у Фейсбуці написав нардеп Віктор Балога.

«Але, в розумінні пересічного українця, дефолт – аналог армагедону. Це коли потрібно бігти в супермаркет, скуповувати гречку і сіль, а на здачу – долари і євро. Тому, владі слід пояснювати кожен свій крок, адже бажаючих збурити ситуацію в України більше, ніж достатньо.

Знаю одне – нам би ніколи не довелося грати в азартні ігри з західними кредиторами, якби наша економіка заробляла гроші. А для цього потрібні реформи. Так як уряд ними весь цей час не займався, зараз усе залежить від того, хто кого більше налякає – ми наших кредиторів, що вони можуть отримати або нічого, або стільки, скільки ми зможемо віддати. Або вони нас – тим, що у випадку оголошення дефолту, в Україну ніхто не інвестуватиме навіть у кіоски з шаурмою», - написав нардеп.

Нагадаємо, раніше голова Мінфіну Наталія Яресько заявила, що не виключає можливості оголошення дефолту по зовнішнім зобов’язанням уже наприкінці липня. 

Леся, 26.06.2015 14:40



Вибір редакції

Найпопулярніші новини