Правий сектор оприлюднив відкриту заяву із приводу судової справи над Русланом Коцабою

Правий сектор оприлюднив відкриту заяву у справі Руслана Коцаби.

Текст звернення публікуємо повністю.

Відкрита заява з приводу судової справи над Русланом Коцабою

Генеральною прокуратурою у співпраці зі Службою безпеки України розпочато кримінальне провадження за ст. 258-3 Кримінального кодексу України (створення терористичної організації) за фактами злочинної направленості дій представників так званих ЛНР і ДНР.

Висловлення Руслана Коцаби, зокрема характеристика: "нормальні люди і знають за що борються" стосовно т.зв. "бійців ЛНР та народного губернатора" Болотова (перебуває у розшуку МВС за ст.110 ч.2 КК України ("Посягання на територіальну цілісність і недоторканність України"), є підтримкою сепаратизму. 
Телеміст, вже з ініціативи ГО «Суспільний діалог», головою якої є представниця "молодих регіонів" Світлана Іванова, при участі Руслана Коцаби розцінюємо як посилення антидержавних дій та провокацію суспільного конфлікту проросійськими силами на Прикарпатті.

Крім того Коцаба воєнні події на сході України називає «громадянською війною» і заявляє, що йому «краще від 2 до 5 років просидіти в тюрмі, ніж іти на свідоме вбивство своїх співвітчизників, які живуть на сході». Однак, згідно доведеної інформації, в зоні проведення АТО неодноразово зафіксовано перебування російських військових, а також зброї, походження якої однозначне – з території Російської Федерації, що підтвердили свідки на суді. Також позицію щодо «громадянської війни» на сході України підтримує адвокат Руслана Коцаби – Тетяна Монтян, яка відкрито демонструє факти спілкування та симпатії терористам.

Згідно вище наведеного звертаємося до правоохоронних органів провести ретельне розслідування, надати правову оцінку діям вказаних осіб та вжити щодо них передбачених законом заходів з метою попередження розхитування суспільства.

Нині, в час посилення воєнного наступу з боку Росії на українські землі, дії осіб, що несуть загрозу обороноздатності держави та територіальній цілісності мають бути покарані!

Звертаємося до представників громадських організацій, громадських активістів Івано-Франківської області, кому не байдужа доля України, – підтримати публічно дане звернення.

Провід Правого сектору в Івано-Франківській області.

P.S. Щодо висловів Коцаби на сьогоднішньому судовому засіданні про зовнішність правосекторівців, маємо зауважити, що камуфляжний однострій стимулює мілітарні настрої суспільства та сприяє спротиву українського народу агресору. Отож, рекомендуємо Коцабі спершу звернути увагу на себе, а також, якщо він чоловік слова – дотриматись сказаного та по закону прийняти заслужене покарання.

 

Леся, 04.06.2015 07:42



Вибір редакції

Найпопулярніші новини