Під час суду над Коцабою адвокат Тетяна Монтян веде свій блог (ФОТО)

У ці хвилини відбувається суд над Русланом Коцабою, журналістом, котрого звинувачують у держзраді через його знамениті відеозвернення.

Захисник Коцаби - Тетяна Монтян - прийняла рішення в ході судовоно засідання інформувати українців про події в суді в онлайн-режимі, тобто, у своєму блозі.

Це підтверджується її записами про хід судового засідання:

Вона розповіла, що "в коридорі тусуються цікаві персонажі".



"У справі пара нових прокурорів, реальні няшки", - пише Монтян.



"Руслан троллить клоунів, які припхалися на суд з рукописними плакатами - питає їх, на яких фронтах вони воювали, чи багатьох вбили, і в якому секонд-хенді придбали камуфло", - коментує вона.



"Нарешті з'являються судді. Головуючою тепер буде колишня запасна - суддя Зеленко".



"Починаємо допитувати свідка Монташевича" -



"Каже, що добровільно, як свідомий громадянин, написав звернення до СБУ щодо Коцаби та його відеозвернення. Каже, що з одного з сіл після виступу Коцаби більше трьохсот людей виїхало в Росію. Сам він відео спершу не бачив, але йому подзвонив з фронту син і запитав, що ж це таке робиться. Син йому казав, що люди на фронті обурені виступом Коцаби. Мовляв, поки цвіт нації гине, Коцаба ролики записує. Син йому казав, що з тої сторони воює криміналітет та наркомани - саме таких вони брали в полон. Про росіян син не казав - ні про російські війська, ні про окремих вояків. Каже, що дуже хоче в армію, але заважає судимість за розбій, а ще він зараз спадщину отримує, тому ще досі не на фронті. Сам він не спілкувався з жодним з трьохсот селян, які виїхали до країни-агресора Росії за довгим рубльом, але родичі цих селян сказали, що "по телевізору агітували проти мобілізації", але по якому каналу телебачення показували звернення Коцаби - він не в курсі. Суддя Зеленко запитала, які ж саме слова Коцаби спонукали свідка звернутись до СБУ, і він відповів, що слова про те, що на Сході такі самі люди, як і всюди, і їх не треба вбивати", - інформує про хід справи Монтян.

"Свідок Майстришин, обласне телебачення "Галичина", були друзями з Коцабою до останніх подій. Свідок каже, що його обурила заява Коцаби про відсутність іноземних військ та ролик".


Леся, 03.06.2015 14:36



Вибір редакції

Найпопулярніші новини