У розпал зовнішнього незалежного оцінювання абітурієнтів умови вступу можуть змінитися

21 травня Верховна Рада розгляне законопроект № 2335, у якому узаконена можливість вступати до вишів за сертифікатами минулих років.

Більшість освітян вважає такі зміни нерозумними, адже з часом забуваються знання, здобуті кілька років тому, а отже абітурієнти будуть не в рівних умовах вступу.

"Співчуваю цьогорічним випускникам. Тільки-но вщух скандал із тестуванням з української мови, як ожили старі проблеми. Пам"ятаєте законопроект №2335 від депутата Співаковського сотоваріщі про те, щоб враховувати сертифікати минулих років? Проти нього активно заперечувала громадськість, експерти. У самому комітеті не підтримали його Лілія Гриневич та Олексій Скрипник ("Самопоміч"). Так от, цей законопроект вийшов на фінішну пряму. 21 травня його розглядатиме Верховна Рада", - коментує ситуацію журналіст Оксана Онищенко. 

Дивним виявляється також те, що зміни впроваджують у екзаменаційних період, під час повноцінного проведення ЗНО.

"Навіть не заглиблюючись у всі нюанси законопроекту- як же це можна, змінювати правила вступної кампанії тоді, коли вона вже фактично стартувала (почалося незалежне тестування)? Свого часу за це дуже критикували попередню владу. Випускники минулих років уже зареєструвалися на тестування і почали його складати. Тепер у них на руках буде ще й купа сертифікатів за минулі роки. І вони будуть жонглювати ними так, як їм це зручно. А випускники цього року матимуть лише один сертифікат. І шансів пролетіти у них буде набагато більше. Цікаво, у разі підтримки законопроекту побачимо ми пікети під ВР? так, як це було в ситуації із тестом з української мови. Бідні абітурієнти і батьки. Скільки вже можна їх "кошмарити" із цим законопроектом", - пише журналіст.
Леся, 19.05.2015 09:10



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини