Освітянка показала психологічну невідповідність тестів зі ЗНО

Попри перспективність та прозорість процедури зовнішнього незалежного оцінювання, освітяни та люди, відносні до освіти, дуже прискіпливо аналізують той матеріал, який продукує Центр незалежного оцінювання якості освіти у тестах.

Так, голова Асоціації біологів України Олена Князєва звернулася до психологів та філологів у соцмережах, щоб вони пояснили, наскільки вірно розставлені акценти у одному з тестових текстів.

"Прошу дуже відгукнутися психологів! Може, є родичі психіатри. До філологів теж є запитання. Це фінальна частина тексту зі ЗНО, 11 клас. Далі фінальна частина тексту. (Пунктуація збережена.) Ще раз: піднімаю питання не для критики ЗНО! Просто дуже жалко колег і дітей..", - каже Олена Князєва у Фейсбук-спільноті "Союз освітян України".

Власне, сам текст:

"Дитинство, розквіт, старість - це не дія часу, а стан душі, іі різні обличчя. Ніби гра. Дитина бавиться в дорослу або немовля, приміряючи, що краще до лиця: інфантильність чи відповідальність. Згодом дорослі навчать іі того, що вміють самі, - автоматизму. Якби не це, ми б не шукали крихітку знання, не сиділи б розгублено над цією мізерією.
Як усе-таки добре не бути людиною. Важко знайти більш неприродну істоту".

Леся, 25.04.2015 11:09



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини