Працівники УЦОЯО дали вичерпну відповідь на невдоволені відгуки про тести на ЗНО

Провідний спеціаліст відділу наукового забезпечення УЦОЯО, харків`янин Василь Терещенко, вирішив розставити крапки над "і" у полеміці щодо одного з текстів у тесті з української мови й літератури.

Як відомо, особливий резонанс серед батьків абітурієнтів викликало завдання з уривком твору письменниці Галини Пагутяк. У тексті йшлось про те, як добре не бути людиною «Маленький шлях – не для людей».

Василь Терещенко пояснив, що над складанням тестів працює велика команда спеціалістів, і дуже некоректно піддавати сумніву їх професіоналізм.

"Допоможіть поширити наш коментар стосовно правильних відповідей на завдання 29-33 до тексту «Маленький шлях – не для людей». Ці завдання викликали найбільше невдоволення серед випускників, учителів і репетиторів, що цілком зрозуміло, адже вперше в історії тестування з української мови та літератури до тесту був уведений красивий і водночас глибокий художній текст, який вимагав непересічних завдань, і вони були створені… Хоча, як виявилося, бісер нікому не потрібен.
Насамкінець зазначу, що ці завдання створювали люди, для яких творчість Хвильового, Стуса, Пагутяк – ось орієнтири читацької культури сучасного нашого учня! Закономірно, що тексти сучасної письменниці Г. Пагутяк команді розробників тестових завдань здалися добрим матеріалом для того, щоб оцінити сформованість читацької спроможності випускників. На жаль, як виявилося, самій пані Галина Пагутяк такі розробники здаються «тарганами»… Можливо, знавцям комах і видніше, хто любить їхню творчість…", - закоментував спеціаліст ЦОЯО у Фейсбуку.
Леся, 30.04.2015 12:55



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини