Експерт розповіла про те, чому не варто критикувати ЗНО

Викладач Прикарпатького університету, філолог та письменниця Ольга Деркачова поділилась враженнями від роботи експертом на ЗНО.

"Можливо, якби я не була експертом на цьогорічному ЗНО, я би теж обурювалася тому, які завдання підібрали. Я ж філолог - я ж краще за інших філологів знаю, що там і як має бути. У мене ж кандидатський диплом. Можливо, якби я не бачила, як працюється у центрі ЗНО, я би теж вигукувала: от нічого не роблять, придумали ідіотські тести! Звісно, сидячи на дивані, воно легше і тести ганити, і радити військовим, як поводитися в зоні АТО, і курс долара матюкати... Та усе з диванного простору видається таким зрозумілим та очевидним. Але я була і бачила...", - пише Деркачова у Фейсбуку.

Також письменниця розповіла про процес роботи працівників Центру оцінювання якості освіти. 

"Бачила, що працюють цілодобово, бачила, що зашиваються від кількості макулатури, бачила, що вислуховують лише претензії і жодного "дякую". До речі, працюють за копійки. Можна кричати усе, що завгодно, але чи хтось із цих крикунів запропонував свою допомогу? От просто так. З любові до дітей та України. Хтось із тих істериків-професорів прийшов і спитав: люди, а я можу щось зробити? Бо мені, направду, не байдуже, що буде з дітьми", - коментує експерт.
Леся, 28.04.2015 07:20



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини