Враження німця від прикарпатських доріг: як у Пакистані

Іноземці щиро дивуються прикарпатським дорогам, таке вони бачила хіба що в Пакистані.

Про це на своїй сторінці у Фейсбуці пише громадський активіст Анатолій Мицкан.

«Сьогодні ми з друзями по «Зеленому Тризубу» розпочинаємо великий спортивний проект «Міжнародна серія джиу-джитсу». У рамках проекту у нас три дні семінар з бразильського джиу-джитсу, який проводять два Чемпіони світу та Європи Вольфганг Гайндель та Іван Настенко.

Вольфганг прилетів з Мюнхена до Львова о 11.35. Ще, коли їхав по нього до Львова, була у мене думка: «Ото у німця буде когнітивний дисонанс. У Львові практично ідеальні дороги, як і в області до Стрия. Він подумає, що Україна не має з цим питанням проблем. А потім почнеться Болехів…»

…а потім почався Болехів… Важко було і кермувати, і дивитися на здивовано-зацікавлене обличчя Вольфганга, який почувався мов на американських гірках чи родео. У людини було справжнісіньке здивування: чисте і справжнє, непідробне і щире.

Питаю у Вольфганга, чи він колись стикався з такими дорогами. А він каже: «Так, у Пакистані одного разу». А потім додає: «Але то не було так довго.» І це ми ще тільки почали свою подорож від Львівщини до Івано-Франківська. Через годину їзди він уже перестав дивуватися. Ми багато говорили про джиу-джитсу, футбол, Октобер фест, Німеччину, Україну, Польщу… одним словом, ми багато говорили, дуже багато і тільки час від часу замовкали синхронно, коли колесо ловило ту чи іншу яму», - пише Анатолій Мицкан.

За його словами, особливе подивування Вольфганга викликали українські гонщики, які ямами «льотали», обганяючи нас третім рядом чи з правого боку обочиною.

Леся, 24.04.2015 18:04



Вибір редакції

Найпопулярніші новини