Франківці пропонують перенести всі ринки із центру міста у мікрорайони

Центр міста завжди є його найбільшою туристичною атракцією. Там є скупчення історичних та архітектурних цінностей. Як правило, це є пішохідна зона. Велика кількість музеїв, пам’ятників, парків, ресторацій тощо. Гарним прикладом такого центру може бути Львів. Із близьких географічно до нас міст – Краків.

В Івано-Франківську, натомість, значну площу в центральній частині міста займають ринки (центральний критий ринок, ринок «Траян», ринок «Мальва», ринок «Новгородський», ринок «Торговий сервіс» і т.д.). Приблизна площа, зайнята ринками: 5-6 гектарів (виправте мене, якщо помиляюсь). І це в центральній частині міста.

Про це у спільноті «Зелений Тризуб» пише Анатолій Мицкан.

За його словами ринки у центрі міста спричиняють до транспортного колапсу, проблем з парковками, загазованості та антисанітарії.

«У центральній частині міста проживає вкрай мало людей. Тут, в основному, люди працюють, а не живуть. Якщо перенести ринки в житлові мікрорайони, незручностей для людей буде мінімум, а користі – максимум», - відзначає Анатолій Мицкан.

За його словами, основним моментом перенесення ринків з центру міста в мікрорайони є недопущення забудови територій, які залишаться після ринків. Там, однозначно, має бути зелена, культурна, мистецька, відпочинкова, туристична зона, каже франківець.

«Я особисто вважаю неприпустимим «забазарювання» центру міста! Це стосується, загалом, не лише ринків, але і їх «замінників» - торгових центрів. На мою думку, Івано-Франківськ суттєво програє у привабливості як для туристів, так і для свої мешканців через таке планування центральної частини, яке маємо на сьогодні. Потрібна докорінна реформа інфраструктури міста», - відзначає Мицкан.

За його словами, щоби здійснити муніципальну реформу потрібні громадська згода, чіткй план дій та активність усіх членів громади.

 

Леся, 14.04.2015 07:40



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини