Богдан Томенчук розповів про те, коли Україна отримає кращого вчителя

Україна отримає кращого вчителя тільки тоді, коли в суспільстві буде замовлення на знання та достойна оплата праці педагога. Окрім того, буде присутній такий чинник, як конкуренція.

Про це Богдан Томенчук, директор Івано-Франківського регіонального центру оцінювання якості освіти сказав в рамках круглого столу «Сучасна освіта в Україні: чого їй бракує і що зайве?».

За його словами, останнім часом цінність справжніх знань починає нівелюватися. Школярі бачать, що для того, аби достойно почуватися в суспільстві можна і не вчитися.

Вчителі мали би відфільтровувати дійсно талановитих учнів ще на початку навчання. Можливо, навіть є доцільність ділити клас на групи при вивченні предметів. При цьому в групі може бути навіть один учень, якщо він, дійсно, талановитий і його знання потрібно розвивати.

Томенчук каже, що в Івано-Франківську непогана ситуація із ліцеями та гімназіями, проте треба «відловлювати» талановитих учнів і в регіоні. Для них мав би бути створений пансіонат для талановитих дітей. Наразі – це лише мрія. 

Леся, 17.04.2015 16:27



Вибір редакції

Найпопулярніші новини