Школа управлінської майстерності для лідерів учнівського самоврядування

28-30 жовтня 2013 року в місті Києві старшокласники з усієї країни зустрілись на Всеукраїнській школі управлінської майстерності для лідерів учнівського самоврядування. На захід прибули делегації з 23 областей України,  АР Крим. Представниками від Івано-Франківської області і, зокрема, міста Івано-Франківська, були голова Ради учнівського самоврядування Горелін Владислав та методист МЦДЮТ Уварова Тетяна Вікторівна. Цього року на заході обговорювали стан реалізації в регіонах Всеукраїнського проекту «Делегати дитячих прав».

Загалом переший день заходу запам’ятався всім дітям-лідерам, адже для них організували  зустріч із заступником Міністра освіти  і науки Борисом Михайловичем Жебровським.  Старшокласники змогли вільно поспілкувались з Борисом Михайловичем на найбільш актуальні для них теми. А вже наступного дня відбулась зустріч із Лутковською Валерією Володимирівною, Уповноваженим Верховної Ради України з прав людини. Під час зустрічі з дітьми Валерія Лутковська поділилася досвідом своєї діяльності на посаді Уповноваженого з прав людини та ознайомила з принципами роботи Секретаріату. Між Уповноваженим та дітьми відбулася відверта розмова про ситуацію щодо дотримання прав дитини в Україні.

Після зустрічі розпочалися практичні заняття. Зокрема, представники Київської міської ради старшокласників провели інтерактивну гру «Правовий всеобуч». Також в рамках «школи» наставники лідерів презентували діяльність органів учнівського самоврядування на засіданні круглого столу для координаторів проекту.

Дуже сподобався учасникам заходу правничий квест «Феміда», організований представники обласної ради дітей Київщини спільно зі Степановим Ігорем Олександровичем,  начальником відділу реєстрації нормативних актів, правової роботи, правової освіти та систематизації законодавства Головного управління юстиції у Київській області.

Останній день Всеукраїнської школи управлінської майстерності для лідерів учнівського самоврядування був також досить насиченим і цікавим. Лідери презентували, а згодом затверджували ті проекти, які увійшли до плану роботи Учнівської Ліги України. Серед них, зокрема, і проект  «Ми за щасливе дитинство та відповідальне батьківство», який презентувала Вдовика Валентина, голова комісії преси та інформації обласної ради дітей Київщини. Яскраві враження у старшокласників викликала і дозвільна програма заходу, яка включала екскурсію до Сесійного будинку Верховної Ради України та прогулянку мальовничими вулицями осіннього Києва. 

Леся, 04.11.2013 13:24



Вибір редакції

Найпопулярніші новини