50 годин у небі

Військові авіатори 114-ї Івано-Франківської бригади тактичної авіації виконали чергову льотну зміну. Її унікальність полягає в тому, що під час проведення польотів  було виконано обліт та фактично повернуто у стрій чергову бойову машину – потужний повітряний винищувач Міг-29. За словами тимчасово виконуючого обов’язки командира бригади підполковника Юрія Погорілого, техніки та інженери бригади роблять буквально чудеса, повертаючи небо літакам, які майже десять років знаходились на зберіганні.

За останніх півтора місяці таких повернутих у стрій літаків вже чимало. Правда, сьогодні катастрофічно не вистачає запасних частин, про створення запасу яких попередні влади нашої держави просто не турбувались. Однак військові спеціалісти, навчені скрутою попередніх часів, вміло вирішили всі проблеми. Відновлений літак вдало пройшов всі наземні випробування, а також обліт як удень, так і вночі, добре зарекомендував себе під час польотів в складних метеоумовах.

  Крім обльоту відновленого Міга, військові авіатори виконали навчально-тренувальні польоти із застосуванням іншої авіаційної техніки бригади,  під час яких виконали низку вправ з ведення повітряних боїв, відпрацювання пілотажних елементів. Загалом за цей тиждень прикарпатські військові авіатори провели в небі понад 50 годин.

Підполковник Тарас Грень.

Західний регіональний  медіа-центр

Міністерства оборони України.   

Леся, 18.04.2014 13:42



Вибір редакції

Найпопулярніші новини