Регбісти «Роланда» почали новий сезон у … Гданську

Втретє за останні роки  регбісти івано-франківського «Роланда» взяли участь у міжнародному турнірі з регбі-7 Кубок Балтики, який традиційно проходить у польському місті Гданську. У попередні роки наші земляки двічі займали другі місця, поступаючись у фінальних іграх литовському «Балтрексу» (2012 рік) і господарям турніру команді «Лехії» у 2013 році .

  Звітний Х турнір відбувся у суботу 12 квітня. Участь у турнірі взяли участь сім команд, розбитих на дві підгрупи. Згідно жеребкування «Роланд»  потрапив у групу з чотирьох команд, серед яких минулорічний чемпіон Польщі з регбі-7 та суперник «Роланда» у фіналі минулорічного турніру «Лехія» Гданськ та учасник Екстраліги Польщі команда з гданського університету фізичної культури і спорту (AZS AWFiS).

  Вже у першому поєдинку прикарпатцям довелось зустрітись з «Лехією». Програючи після першого тайму господарям з рахунком 0:7, у другій половині гри наші земляки зіграли максимально зосередженими і сконцентрованими, що дало можливість тричі здійснити успішні «спроби» у «заліковому» полі грізного суперника. Крім того, успішними були і три «реалізації». 21:7 – добрий початок турніру.

  Другий поєдинок у групі із гданськими студентами виявився значно складнішим і лише одна «реалізація» вирішила долю гри на користь «Роланда» - 14:12, а разом із тим забезпечила право продовжити участь у півфінальних іграх турніру. У третій груповій грі команда «Шаржа» з м.Грудзяж не зуміла протистояти нашим землякам. Легка перемога з рахунком 31:7 вивела «Роланд» на перше місце у групі.

  У півфінальній грі «Роланд» також не мав проблем з командою «Огніво» із Сопота. Вже з перших хвилин ігрова перевага перетворилась у позитивний результат. П’ять «спроб» та три «реалізації», а у підсумку 31:0, знову дали можливість «Роланду» поборотись  за головний приз Кубка Балтики. У іншій півфінальній грі зійшлись регбісти «Лехії» та РК «Юніслав». Перші отримали перемогу 19:9 і вийшли у фінал.

  Головний поєдинок турніру знову звів «Лехію» і «Роланд». Це була їхня друга гра цього дня, а також повторився минулорічний фінал. На жаль, франківчан на останню гру «не вистарчило». Власне, у вирішальній грі стало зрозуміло, що зіграти п’ять ігор одним складом на високому рівні дуже не просто. У підсумку, чемпіон Польщі «Лехія» Гданськ здобув легку перемогу над дебютантом суперліги чемпіонату України «Роландом» з Івано-Франківська з рахунком 31:0 і завоював Кубок Балтики, а «Роланд» втретє зайняв друге місце.

  Найрезультативнішим гравцем у складі «Роланда» став капітан та граючий тренер команди Віталій Кузнєцов. На його рахунку 40 очок – 4 «спроби» і 10 «реалізацій». Внесок у результат команди здійснили і інші гравці: Іван Рекечук – 20 очок, Степан Боніковський – 15 очок, Андрій Щербанюк – 10 очок, Роман Батіг і Віктор Бундзяк – по 5 очок.

  Участь у даному турнірі стала хорошою репетицією для івано-франківців напередодні травневих турів чемпіонату України з регбі-7 серед команд суперліги. Цього року «Роланд» вперше виступить серед восьми найсильніших команд України.

 

 

Леся, 14.04.2014 10:38



Вибір редакції

Найпопулярніші новини