Реалізація в області нового промислового проекту матиме важливу екологічну складову

Голова облдержадміністрації Андрій Троценко ознайомився з виробничим процесом на ПАТ «Івано-Франківськцемент», де у червні заплановано ввести в експлуатацію нову технологічну лінію.

Оглянувши підприємство, керівник виконавчої влади області наголосив на важливості удосконалення потужностей заводу, що в результаті позитивно позначиться на соціально-економічних показниках розвитку та зростанні  інвестиційного потенціалу Прикарпаття. Окрім того, акцентувалося на екологічній складовій промислового проекту.

«Відрадно було почути, що на даному виробництві застосовується технологія виробництва цементу так званим «сухим способом», – зазначив у коментарі представникам ЗМІ Андрій Троценко. – Це у два з половиною рази зменшить викиди в атмосферу. Якщо буде випускатися додатковий мільйон цементу, і при цьому екологічні втрати для області стануть меншими, це колосальний позитив».

Довідково

У процесі реалізації проекту на ПАТ «Івано-Франківськцемент» заплановано встановити високоефективні механізми очистки, які дозволять знизити рівень викидів в атмосферу небезпечних відходів до 20-25 мг/м3 при допустимих

50 мг/м3. На підприємстві збудують закриті склади для сировинних матеріалів, а для очистки запиленого повітря застосують обладнання, яке повністю відповідає жорстким європейським екологічним вимогам.

Леся, 11.04.2014 14:58



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини