Андрій Троценко: «Область має бути готова до будь-якого розвитку подій в державі»

Діяльність органів влади на Прикарпатті сьогодні всеціло спрямована на те, щоби забезпечити ефективне функціонування області й гарантувати повномасштабну готовність до будь-якого розвитку подій в державі.

Про це заявив голова Івано-Франківської облдержадміністрації Андрій Троценко під час засідання Ради оборони області, яке відбулося ввечері 20 лютого 2014 року.

«Ми зобов’язані бути готовими до будь-якого розвитку подій. Це стосується як системи цивільного захисту населення на місцях, так і формування необхідного фінансового ресурсу на випадок ескалації конфлікту», - наголосив він.

За словами Андрія Троценка, саме з метою акумулювання фінансового ресурсу, формування умов для оперативного розпорядження коштами на випадок зростання кризових процесів обласною державною адміністрацією в оперативному порядку було напрацьовано цільову програму фінансування мобілізаційних заходів та цивільного захисту населення в Івано-Франківській області. Вже сьогодні її розглянуть на сесії обласної ради.

Усього передбачається закумулювати 18 мільйонів гривень. З них 8 мільйонів гривень – кошти обласного бюджету, 7 мільйонів гривень – з районних бюджетів, які будуть отримані через субвенцію, близько трьох мільйонів гривень – інші джерела.

У випадку введення надзвичайного стану ці кошти будуть використані відповідно до так званих «мобілізаційних планів».

Прозорим і відкритим буде й механізм залучення та витрачання коштів, перерахованих громадськістю на спеціальний рахунок. «Контроль за витратами здійснюватимуть самі ж представники громадськості, які увійшли до секторів, і без згоди та підпису яких не може бути підписаний жоден документ-заявка сектору», - повідомив голова ОДА.

На засіданні Ради оборони було також вирішено доповнити Координаційний центр сектором медичної служби. За згодою громадськості його очолив Роман Мельник. Заступником обрано Тараса Масляка.

Серед іншого на засіданні Ради оборони першим заступником начальника УМВС – начальником слідчого управління УМВС України в Івано-Франківській області Олександром Вакуленком було проінформовано учасників про стан криміногенної ситуації в області. За його словами, станом на сьогоднішній день у порівнянні з аналогічним періодом минулого року криміногенна ситуація в області зменшилася на 55,8% (1561 проти 3529 у кількісному відношенні). При цьому, на 71,4% зменшилася кількість розбійних нападів (4 проти 14), на 23,6% (438 проти 573) – кількість тяжких та особливо тяжких злочинів, на 50% (23 проти 46) – випадків хуліганства.

Леся, 21.03.2014 09:24



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини