На сьогодні в області задокументовано 186 тон пестицидів. Проте, насправді їх виявилося майже вдвічі більше — Троценко

Прикарпаття позбувається радянської спадщини. З області вивозять пестициди. Урядову програму обіцяли завершити до кінця цього року. Проте, отрутохімікатів на Івано-Франківщині виявилося вдвічі більше, аніж на паперах. Навіть екологи шоковані тими місцями, де зберігалися пестициди. Напівзруйновані приміщення, відсутність даху, а то й взагалі - посеред поля під відкритим небом. Сповільнена дія міни для України розтягнулася майже на два десятиліття. Потрапляння їх в грунт чи воду, кажуть екологи, могло б призвести до локальної катастрофи. На щастя, таких інцидентів на Прикарпатті не було. Лише цього року залишки Союзу почали вивозити.. Бочки з отрутохімікатами із сіл звозять у спеціальні місця. Подалі від людей. Звідти - за кордон. Перші двадцять тон пестицидів до Німеччини вже вивезли. З Косівського району. З Коломийського, Снятинського, Тлумацького та Городенківського їх зібрали.



«На сьогодні в області задокументовано 186 тон пестицидів. Проте, насправді їх виявилося майже вдвічі більше. Оскільки їх дотепер ніхто не облікував належним чином. На виконання цієї складової частини урядової програми «Покращення екологічної ситуації в Україні профільне Міністерство виділило 3 мільйони гривень. Ще майже півтора - з екологічного фонду обласної ради. Можу запевнити – у наступному році пестициди та отрутохімікати з області буде вивезено»
, — каже Андрій Троценко, начальник управління охорони навколишнього природного середовища в Івано-Франківській області.

old_editor, 26.10.2009 14:13



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини