Андрій Троценко: Специфічна податкова модель області повинна бути спрямована на малий і середній бізнес

В результаті проведення реформи місцевого самоврядування обласні ради отримають механізми для формування власної системи податків і зборів. На цьому, спілкуючись з представниками ЗМІ, наголосив голова облдержадміністрації Андрій Троценко.

«Мова йде про те, що на своїй території вони матимуть законодавчу ініціативу на створення податкових умов для відповідних стягнень з ефективним використанням цих коштів з урахуванням місцевої проблематики, – зауважив Андрій Троценко. – Ми не будемо працювати за загальноприйнятими стандартами, які затверджені Верховною Радою для всіх територій. Матимемо можливість цю модель застосовувати під наші потреби. Коли у східній частині України основна ставка робиться на великий бізнес, потужні бюджетоутворюючі підприємства, то в Івано-Франківській області увага зосереджена на малому і середньому бізнесі. Наша специфічна податкова модель повинна бути спрямована саме на це».  

Згідно напрацьованих ініціатив, як зазначив Андрій Троценко, вже зараз передбачається, що левову частку податку на прибуток залишатимуть на місцях. Отримуючи такий ресурс, громади матимуть стимул для раціонального використання таких коштів на вирішення найболючіших проблем територій.

Леся, 08.04.2014 08:12



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини