Карітас активно опікується дітками з особливими потребами у Галицькому районі

Ставлення cуспільства до людей з особливими потребами є певним мірилом його цивілізованості.   Милосердя стає в житті цілющим бальзамом, саме тому завжди є люди, котрі залишаються не байдужими до потреб інших, зокрема до дітей з інвалідністю. Івано-Франківський Карітас продовжує опікуватися інтеграцією діток з особливими потребами, зокрема, вже півроку надає активну підтримку громадській організації "Довір’я" з Галицького району

З серпня 2013 року, як наслідок продовження тісної та плідної співпраці між БФ «Карітас Івано-Франківськ УГКЦ» та ГО «Довір’я»  була укладена угода  про надання благодійної допомоги, в рамках якої для  дітей та молоді з  обмеженнями  Галицького району  були виділені кошти в розмірі 10 тис. грн. для проведення заходів соціальної інтеграції, дозвілля та активного відпочинку.

За цей час завдяки фінансовій підтримці Карітасу єпархії Фульда (Німеччина) для дітей та молоді з обмеженими можливостями ГО «Довіря’» провели пікнік, діти разом з батьками насоложувались приємними хвилинами в івано-франківському аквапарку. Галицькі дітлахи з радістю перейняли традицію святкування “Дня іменинника”, який у Карітасі традиційно відзначають наприкінці кожного місяця, тож тепер вони з нетерпінням чекають наступного святкування.

З січня 2014 року  співпраця стала тіснішою: для дітей та молоді з Бурштина реалізується спільна реабілітаційна програма в рамках проекту «Соціальна інклюзія і розвиток інтеграційних  центрів для молодих людей з особливими потребами в Україні». Заходи в рамках програми направлені на  розвиток творчих здібностей дітей і  молоді, а також на формування  у них соціально-побутових навичок. З цією метою було проведено ряд тренінгів, організаторами яких стали «Довір’я» та Івано-Франківський Карітас, зокрема: 6.02.2014 року було проведено тренінг «Пори року.Зима», 13.02.2014 року -  тренінг по кулінарії «Салат фруктовий «Фантазія», 20.02.2014 року - тренінг «Безпека на дорозі-безпека життя», а 26.02.2014 року - тренінг із розвитку навичок особистої гігієни «Догляд за собою».

Батьки дітей та молодь з особливими потребами висловлюють щиру подяку організаторам, адже саме завдяки їхній фінансовій підтримці здійснюються дитячі мрії. Співчуття, благодійність і милосердя є ознакою духовної культури нації. З впевненістю можна сказати, що досягати успіхів  легше  у   партнерстві та співпрації.

 

Леся, 24.03.2014 15:44



Вибір редакції

Найпопулярніші новини