ЄРЦ пережив найтривалішу комплексну перевірку

Упродовж трьох місяців бригадою державних фінансових інспекторів здійснювалась перевірка роботи комунального підприємства «Єдиний розрахунковий центр». Супровід перевіряючим здійснювали також представники правоохоронних органів. Ревізію завершено 28 лютого 2014-го року.

Ревізія фінансового-господарської діяльності комунального підприємства провадилась за період з 1.03.2012 по 30.11.2013 року. За час ревізії проведено кількадесят зустрічних звірок з контрагентами підприємства, численні контрольні обміри за виконаними роботами, декілька інвентаризацій, вивчено сотні первинних документів.

Перевірка вивчала також питання укладання договорів зі споживачами, схем прибудинкових територій, порядку проведення конкурсів, дотримання тендерного законодавства, здійснення технічного та авторського нагляду, стану претензійної роботи, збереження державного майна, списання паливо-мастильних матеріалів тощо.

Ревізією не встановлено порушень в частині проведення безготівкових операцій, цільового  використання коштів, порушень касової дисципліни, розрахунків з підзвітними особами. Не виявлено порушень щодо правильності формування та своєчасності відображення доходів, повноти нарахування вартості послуг.

Водночас ревізія встановила окремі порушення в частині нарахування заробітної плати працівникам, зокрема щодо належності нарахування єдиного соціального внеску. За всіма визнаними підприємством порушеннями було проведено перерахунки до завершення ревізії.

Внаслідок зустрічних звірок з підрядними організаціями інспекторами держфінінспекції було виявлено окремі недоліки обліку та помилки в кошторисних розрахунках, які були переважно усунуті до завершення перевірки.

Зокрема, було виявлено завищення загальновиробничих витрат контрагентом «Мій дім» на суму в 986,66 грн., фірмою «Комфорт-Сервіс ІФ» на суму 3917,00 грн., ТОВ «Комунальні інвестиції» на суму 199,56 грн.

Також, на думку ревізорів, КП «ЄРЦ» безпідставно замовило чотири аудиторські висновки, що, втім, не визнається підприємством, оскільки висновки напряму стосуються його фінансово-господарської діяльності.

При цьому не встановлено фактів перерахування коштів юридичним та фізичним особам, як благодійної, спонсорської допомоги та інших порушень щодо їх нецільового використання.

Спірні епізоди акту та вимоги ДФІ підприємство буде оскаржувати в адміністративному та судовому порядку.

Нагадуємо, що минулоріч керівництво ЄРЦ нагородило кращих перевіряючих іменними грамотами.

Прес-служба КП «ЄРЦ»

Леся, 13.03.2014 11:18



Вибір редакції

Найпопулярніші новини