ЄРЦ пропонує мешканцям заробляти на оренді

КП «Єдиний розрахунковий центр» розробив проект рішення «Про оренду приміщень, що є об’єктом спільної власності в житлових будинках м. Івано-Франківська» за яким співвласники матимуть змогу здавати нежитлові приміщення свого будинку в оренду.

Питання надання об’єкта оренди в строкове платне користування розглядається зборами власників. Організатором зборів можуть виступати власники, управитель чи особа, яка виявила бажання укласти договір оренди. Рішення повинне бути підтримане одностайно.

Від імені власників договір укладається управителем. Термін договору та розмір орендної плати визначається власниками та орендарем.

Орендна плата надходить на розрахунковий рахунок управителя, який щомісяця проводить відшкодування орендної плати на особові рахунки співвласників об’єкта оренди шляхом корегування квартплати відповідно до затвердженого тарифу.

Положення розроблене відповідно до Цивільного кодексу України, Закону України «Про приватизацію державного житлового фонду», рішень Конституційного суду України.

За цими нормативними документами власникам квартири у дво- або багатоквартирному житловому будинку належать на праві спільної сумісної власності приміщення загального користування, а також споруди, будівлі, які призначені для забезпечення потреб усіх власників квартир, а також власників нежитлових приміщень, які розташовані у житловому будинку. Підтвердження права власності на допоміжні приміщення не потребує здійснення додаткових дій, зокрема створення об'єднання співвласників багатоквартирного будинку, вступу до нього тощо.

Дія Положення не поширюється на житлові приміщення; приміщення, на які оформлені правовстановлюючі документи, зареєстровані в установленому порядку; приміщення в будинках, де створені та зареєстровані в установленому порядку об’єднання співвласників багатоквартирних будинків; приміщення в нежитлових будинках, які не є допоміжними для обслуговування житлового будинку.

Проект рішення буде винесений на громадські слухання, а пізніше – на розгляд виконавчого комітету міської ради. Текст проекту рішення доступний на сайті domivka.if.ua.

Прес-служба КП «ЄРЦ»

Леся, 26.02.2014 14:15



Вибір редакції

Найпопулярніші новини