Зінаїду Болюк виключено з лав Івано-Франківської обласної організації Української Народної партії

Вчора, 26 січня 2014 року, рішенням ради Івано-Франківської обласної організації Української Народної партії було виключено з лав партії депутата Івано-Франківської обласної ради Зінаїду Болюк та рекомендовано виключити її з членів фракції УНП в Івано-Франківській обласній раді.

Рада Івано-Франківської обласної організації УНП вважає неможливим подальше перебування у лавах партії та у фракції УНП депутата Івано-Франківської обласної ради Зінаїди Болюк, яка своїми діями, а інколи і бездіяльністю, компрометувала Українську народну партію, як правоцентристську політичну силу.

Наголошуємо, що Українська народна партія не має жодного відношення до призначення Зінаїди Болюк на посаду заступника з гуманітарних питань голови Івано-Франківської ОДА п. В. Чуднова, оскільки партія не висувала її на цю посаду та жодним чином ніколи і ні перед ким не клопотала про таке її призначення.

Разом з цим, враховуючи, що Зінаїда Болюк є членом Української народної партії, яка сповідує європейські цінності, а її члени активно підтримують Євромайдан, рада обласної організації УНП переконана, що після кривавих подій на Євромайдані у січні цього року, в результаті яких загинули мирні, ні в чому не винні люди, Зінаїда Болюк була зобов’язана подати заяву про добровільне звільнення із займаної посади в знак протесту проти нелюдських дій чинної влади, яка перейшла всі допустимі межі у боротьбі з учасниками масових протестів на Євромайдані.

Не зробивши такого кроку, а також не увійшовши до складу Народної Ради, яка була сформована на сесії Івано-Франківської обласної ради, Зінаїда Болюк тим самим продемонструвала, що займана посада є для неї дорожчою, ніж моральні та європейські цінності, які сповідуємо всі ми – хто в ці дні бореться за майбутнє України, а тому її подальше перебування в рядах УНП та у фракції УНП в Івано-Франківській обласній раді є неможливим.

Рішення було прийнято абсолютною більшістю голосів, один утримався.

Леся, 28.01.2014 18:21



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини