Хлопець-сирота помер не тому, що його побили, а тому, що мав хворе серце і вживав алкоголь - міліція

 Трагедія сталась у ніч з 27 на 28 грудня. У місцевому кафе виникла бійка. Кілька місцевих молодиків побили 18-річного Миколу Перцовича, учня профтехучилища. Як кажуть у селищі, юнак тут був разом із ще кількома учнями, вони відзначали стипендію. Із сусідньою компанією у них сталася суперечка, зав’язалася бійка. За Перцовича чомусь ніхто не заступився. У селищі ситуацію описують просто — хлопця забили до смерті.

   За інформацією "Репортера", Перцович родом із села Білоберізка Верховинського району, єдиний родич, який у нього був — 91-річна бабця.

   Про офіційну версію подій "Репортер" розпитав начальника Косівського райвідділу міліції підполковника Миколу Нємцова. За його словами, міліція отримала повідомлення про те, що Микола Перцович помер у кімнаті, яку він знімав у Кутах. Правоохоронці встановили, що конфлікт стався у барі "Ґаздів сховок", каже Нємцов. Перцовича били четверо. Коли бійка закінчилася, хлопцю стало погано, він втратив свідомість. Його доправили додому, а коли приїхала швидка, він був уже в комі. Незважаючи на реанімаційні заходи, Микола помер.

   За словами підполковника Нємцова, бійку зчинила саме та місцева "четвірка", один із них — неповнолітній. Ніхто із них раніше не був судимим, вони одразу зізналися, що бійка дійсно була. Кримінальне провадження спершу відкрили за частиною 2 статті 121 Кримінального кодексу України (тяжкі тілесні ушкодження, що спричинили смерть потерпілого), пізніше перекваліфікували на статтю 115 — умисне вбивство. Пізніше відкрили ще одне провадження за фактом хуліганства, "четвірці" оголосили про підозру, зараз у суді вирішують питання про обрання для них міри запобіжного заходу.

   "Тіло направили до моргу, де судово-медичний експерт зробив розтин, — каже Микола Нємцов. — Він зробив висновок, що причиною смерті стало хворе серце на фоні вживання алкоголю. Для того, щоб пересвідчитися в цьому, ми викликали спеціалістів вищої кваліфікації, з обласного бюро судово-медичної експертизи. Вони провели повторний розтин, оглянули тіло, і це підтвердилося. Ми примушували їх ще раз і ще раз оглядати тіло, але тілесних ушкоджень, які б знаходились у прямому причинному зв’язку з настанням смерті потерпілого, на тілі немає".

   Селищний голова Кутів Дмитро Томащук розповідає, що в ніч трагедії разом із ще одним депутатом прибув на місце події. За його словами, цим випадком стурбоване все селище, на прохання громади місцевої церкви в Кутах відмінили святкування Нового року. У понеділок, 30 грудня, тут зібралася сесія селищної ради, на яку викликали Миколу Нємцова, слухали, як розвивається слідство.

   У Кутах ходять чутки, що "серцевий" висновок судмедекспертів — невипадковий, що родичі чотирьох хлопців нині намагаються "вирішити" цю справу. Кажуть, що один із четвірки є родичем власника бару. Натомість Микола Нємцов переконує, що міліція робить усе можливе для розслідування цієї смерті, і наголошує, що на розтин викликали немісцевих експертів. Підполковник каже, що готовий надавати всю необхідну інформацію пресі та громадськості, щоб слідство було максимально прозорим.

Леся, 31.12.2013 10:01



Вибір редакції

Найпопулярніші новини