Чоловікові, якого підозрюють у зґвалтуванні малолітньої дитини, суд обрав міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою

В середу, 25 грудня 2013 року, до Івано-Франківського міського суду під вартою було доставлено мешканця Городенківського району, якого підозрюють у зґвалтуванні малолітньої дитини.

Обираючи міру запобіжного заходу, судом було встановлено наявність ризиків відносно затриманого, а саме те, що підозрюваний усвідомлюючи про неминучість покарання за вчинення особливо тяжкого злочину, за який законом передбачено тривалий термін покарання у вигляді позбавлення волі, може переховуватись від слідства та суду, незаконно впливати на потерпілих і свідків та вчиняти інші кримінальні правопорушення, що доводить неможливість запобігання цим ризикам шляхом застосування більш м’якого запобіжного заходу, а ніж тримання під вартою.

Враховуючи тяжкість кримінального правопорушення, вчиненого проти життя та здоров’я особи, у вчиненні якого підозрюється даний громадянин, суд  прийшов до висновку, що застосування більш м’якого запобіжного заходу є недоцільним.

Таким чином врахувавши всі обставини даної справи, Івано-Франківський міський суд ухвалив застосувати, щодо підозрюваного, 1974 р. н., який підозрюється за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 152 КК України, запобіжний захід у вигляді тримання під вартою на строк шістдесят діб.

Леся, 25.12.2013 16:59



Вибір редакції

Найпопулярніші новини