Чорновол відстежували і хотіли вбити як Гонгадзе - опозиція

В партії "Батьківщина" переконані, що побиття журналістки Тетяни Чорновол є замахом на вбивство, організованим за сценарієм розправи над Георгієм Гонгадзе.

Про це йдеться у заяві, розміщенній на офіційному сайті політсили.

"Протягом останніх двох тижнів Тетяна перебувала на Майдані. Після тривалої перерви наважилася поїхати додому у село Гора, щоб провідати дітей. Ніхто не знав про цю поїздку, і те, що її вистежили і влаштували замах на життя, свідчить, що вона була мішенню для  влади, яка шукала зручного моменту для помсти за  журналістську і громадянську позицію Тетяни. Чорновол вистежували цілеспрямовано, а це означає, що за виконавцями стоять замовники", - сказано у заяві.

Водночас, у "Батьківщина" назвали показовим намагання міліції кваліфікувати напад на Тетяну Чорновол як хуліганство.

"Міліція або покриває цей злочин, або є його співучасником", - зазначається у документі.

"Ми вимагаємо від поки що президента Януковича негайно відсторонити від виконання службових обов'язків керівництво Служби безпеки України, відправити у відставку міністра внутрішніх справ Захарченка, провести розслідування та відзвітувати перед суспільством. Водночас, наша партія проводитиме власне розслідування замаху на життя Тетяни Чорновол", - наголосили у "Батьківщині".

У опозиції звернулися до представників правоохоронних органів із закликом не ставати співучасниками злочинів, пише Газета.юей.

Леся, 25.12.2013 13:26



Вибір редакції

Найпопулярніші новини