У Франківську вшанували пам’ять В’ячеслава Чорновола

В Івано-Франківську відбулося віче з нагоди 76-річчя від дня народження Героя України, лідера Народного Руху України В'ячеслава Чорновола.

Представники обласної та міської влади, активісти Народного Руху України та жителі міста поклали вінки до пам’ятника цього відомого політичного діяча і журналіста.

«В’ячеслав Чорновіл  жертовно і принципово відстоював правильний шлях розвитку української держави. Це не лише надбання Руху, це надбання української нації та української історії», - зазначив лідер Івано-Франківської крайової організації НРУ Ігор Шумега.

 Також перед присутніми  виступив заступник міського голови Івано-Франківська Михайло Верес, зауваживши, що Чорновіл надзвичайно потрібен нам сьогодні. Він бачив чітко, яким шляхом має рухатися Україна, він виступав за те, щоб українська влада була українською.

«В’ячеслав Чорновіл є національним героєм України, - додав Михайло Верес. - Попри складні обставини його життя він не зрадив тому, що було для нього по-справжньому важливе. Ми повинні вчитися в нього жити тими високими ідеалами, тою високою метою, до якої варто йти. Це приклад для молодих людей. Бо саме в молодості формуються справжні високі ідеали. І дай Боже, щоб світла пам’ять про цього Великого Українця завжди жила в наших серцях і надихала до великих звершень».

Леся, 24.12.2013 15:29



Вибір редакції

Найпопулярніші новини