В Івано-Франківську міжобласні та міжнародні маршрути автобусів обслуговуватиме автостанція №2

З 7 листопада в м. Івано-Франківську відправлення та прибуття автобусів міжнародних та міжобласних маршрутів відбуватимуться з автовокзалу №2, що по вул. Горбачевського у мікрорайоні «Пасічна».

Як зазначає директор департаменту промисловості та інфраструктури облдержадміністрації Павло Аврамченко, рішення про це було прийнято на засіданні обласної координаційної ради з безпеки дорожнього руху, яку очолює перший заступник голови облдержадміністрації Василь Плавюк. Обумовлене воно, в першу чергу, бажанням покращити умови для руху пасажирського транспорту в центральній частині міста.

«З автовокзалу №1, звідки раніше здійснювалися виїзди на міжнародні та міжобласні маршрути, щоденно відправлялося понад двісті одиниць транспорту, - пояснює Павло Аврамченко. – Тепер цей транспорт їхатиме в об’їзд центральної частини Івано-Франківська, що буде лише на користь місту».

При цьому подбають і про комфортні умови для пасажирів. Зокрема, планують збільшити кількість тролейбусів, які курсують у напрямку мікрорайону «Пасічна». Відремонтували приміщення автовокзалу №2, у ньому облаштували квиткові та довідкові каси, санвузли, місця для відпочинку, врахували потреби людей з обмеженими можливостями.

«Вся апаратура для обслуговування пасажирів у нас комп’ютеризована, - розповів генеральний директор обласного підприємства автобусних станцій Зіновій Запухляк. – Працює міжнародна каса, яка відповідає усім вимогам».

Тим часом поблизу автовокзалу №1 по вул. Залізничній працюють робочі групи з виявлення нелегальних перевізників, до складу яких входять представники департаменту промисловості та інфраструктури облдержадміністрації, Державтоінспекції, Укртрансінспекції, податківці.

«Вже нині робоча група склала 4 протоколи щодо відсутності дозвільних документів», - зазначає Павло Аврамченко. 

Леся, 08.11.2013 09:34



Вибір редакції

Найпопулярніші новини