На одному з найпроблемніших перехресть Івано-Франківська впорядкують рух транспорту

Розпочалися роботи по упорядкуванню руху транспорту на одному з найбільш проблемних перехресть Івано-Франківська. Це перехрестя вулиць Вовчинецька-Деповська-Сагайдачного, біля церкви Церкви Св.Йосифа Обручника („Гірка”).

Водії, які повертали наліво з вул. Деповська на вул. Вовчинецька під міст, постійно створювали затори на перехресті, внаслідок чого тут постійно виникали аварійні ситуації. Саме тому впорядкування руху транспорту на цьому перехресті є дуже важливим питанням.

Департаментом житлового господарства, транспорту і зв’язку було розроблено проект розмежування смуг руху транспорту. Уже 5 листопада тут почали монтувати так звані „острівці безпеки” та робили по контуру нарізку у асфальтове покриття майбутніх „трикутників”.

Також тут встановлюють бордюрну лінію, яку згодом забетонують і викладуть плиткою. Цей „трикутник” піднімуть на 15 см. та обладнають відповідними дорожніми знаками. І відтепер водії будуть вимушені їхати чітко по своїй смузі, не обганяючи один одного.

„Схожі „острівці безпеки”, але для переходу пасажирів, ми незабаром влаштуємо на вул. Івасюка. На широких магістральних трасах, згідно державно-будівельних норм, людина, яка переходить вулицю до середини дороги, може зайти на „острівець безпеки”, перечекати і йти далі. Це значно краще, ніж звичайна розділювальна лінія, адже „острівець безпеки” – це засіб примусового зниження швидкості і неможливості наїзду на пішохода”, – розповідає директор Департаменту житлового господарства, транспорту і зв’язку Михайло Смушак.

„Острівці безпеки” на вул. Івасюка встановлять у трьох місцях: поблизу готельно-ресторанного комплексу „Легенда”, біля супермаркету „Епіцентр” і на перехресті вул. Івасюка-Стуса.

Леся, 07.11.2013 10:19



Вибір редакції

Найпопулярніші новини