Німецькі фахівці передали чиновникам «Транспортну модель м. Івано-Франківська»

Вчора за участю консорціуму німецьких експертів у складі ДРЕБЕРІС, Пі-Ті-Фау, працівників управлінь і відділів міськвиконкому відбулась прес-конференція щодо офіційної передачі «Транспортної моделі м. Івано-Франківська».

В рамках прес-конференції представник консорціуму німецьких фахівців Клаус Райнгард офіційно передав місту в особі першого заступника міського голови Зіновія Фітеля програмне забезпечення на базі якого створено «Транспортну модель м. Івано-Франківська», яка відображає сучасний стан транспортних потоків у місті (пасажирських та вантажних), велосипедний та пішохідний рух в межах міста Івано-Франківська.

Як зазначив Клаус Райнгард, презентована модель опрацьовувалась німецькими фахівцями спільно з працівниками виконавчого комітету близько півроку, а найбільше часу зайняло збір та внесення у відповідну програму даних про населення, транспортні потоки, пішохідний рух, місця концентрації промислових та торгових підприємств і таке інше. Наступним кроком стне так зване калібрування створеної транспортної моделі та актуалізація даних, які триватимуть протягом 3-4 місяців, після чого вже у співпраці з фахівцями Університету Львівська політехніка розроблятиметься робочий проект організації руху згідно транспортної моделі.

Окрім того, німецькі фахівці обіцяють також розробити прогноз функціонування транспортної моделі міста Івано-Франківська на наступні 20-30 років з можливістю її коригування.

За словами Коріни Вайгельт, керівника робочої групи експертів, яка презентувала головні базові характеристики переданої моделі, позитивом є те, що в Івано-Франківську вже є декілька пішохідних зон та вже частково встановлені обмеження на рух транспорту в центральній історичній частині міста. Дана транспортна модель є першим кроком до створення робочого проекту організації руху в місті та дасть можливість розвантажити окремі вулиці, покращити екологічний стан і підвищить комфортність життя в місті.

Леся, 27.09.2013 09:04



Вибір редакції

Найпопулярніші новини