Карітас покаже превентивний фільм «Життя на продаж» та влаштує автопробіг «Скажи STOP торгівлі людьми»

   10 грудня 2013 року БФ «Карітас Івано-Франківськ УГКЦ» організовує робочу зустріч з волонтерами районних центрів соціальних служб сім'ї дітей та молоді . Ця зустріч є першим етапом реалізації проекту «Автопобіг  «Скажи STOP торгівлі людьми» . Під час зустрічі учасники обговорять робочий план проведення превентивних заходів проекту головна мета якого підвищення рівня обізнаності молодих людей міст та сіл Івано-Франківщини, щодо ризиків потрапляння в ситуацію торгівлі людьми. Проект передбачає інформування про небезпеки та ризики торгівлі людьми шляхом залучення волонтерів до превентивних заходів.

         В рамках проекту «Атопробіг«Скажи STOP торгівлі людьми» пройде показ нового документального фільму MTV EXIT «Життя на продаж». Фільм розповідає справжні історії постраждалих: Оксана, продавець на ринку, під тягарем боргів потрапила на примусову 18-годинну працю; Марині, дизайнеру інтер’єрів, пообіцяли роботу на швейній фабриці, але опинилася вона в Москві на роботі в секс-індустрії; Олег, молодий будівельник, який хотів зібрати грошей на автомобіль, був примушений до тяжкої роботи на будівництві в Росії. Роль ведучої у фільмі виконала популярна співачка Джамала, а завдяки відтворенню реальних подій та справжнім свідченням постраждалих фільм показує глядачам вражаючі подробиці торгівлі людьми та навчає молодь, як уберегти себе у процесі пошуку роботи та під час подорожі. Отримана Інформація в Івано-Франківському МЦСССДМ , Рожнятівському РЦСССДМ, Надвірнянському РЦСССДМ, Косівському РЦСССДМ та Городенківському РЦСССДМ .

          Наступний етап проекту передбачає проведення автопробігу, під час якого команди Рожнятівського, Надвірнянського, Косівського та Городенківського РЦСССДМ та Івано-Франківський МЦСССДМ будуть організовувати інформаційні акції для учнівської та студентської молоді в чотирьох районних центрах та в місті Івано-Франківську.

            Зустріч відбудеться в рамках проекту «Автопробіг «Скажи STOP торгівлі людьми»   «Залучення молоді до запобігання торгівлі людьми в Україні», що реалізується «Українським фондом «Благополуччя дітей» партнерстві з MTV EXIT за фінансової підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID)» та в рамках проекту «Розвиток мережі консультативних центрів для протидії торгівлі людьми і допомоги потерпілим від торгівлі людьми», що фінансується МБФ «Карітас України».

 

Леся, 10.12.2013 14:55



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини