Мирні акції повинні проходити в рамках закону - прокуратура

Вчора прокурор Івано-Франківської області Олег Хряпа провів брифінг щодо недопущення беззаконня при проведенні мирних акцій.

«Найвищий Закон держави - Конституція України гарантує право кожного громадянина на мирні збори та мітинги. Мирні акції не можуть проходити з проявами хуліганства та зневаги до Закону»,- наголосив очільник прикарпатської прокуратури.

Прокурор області звернувся до громадян, які відстоюють свої переконання, щоб вони не піддавалися на заклики вчинення беззаконня: захоплення будівель органів державної влади та місцевого самоврядування, перешкоджання нормальній їх діяльності та масові заворушення, адже за такі дії передбачена кримінальна відповідальність.

«Мій обов’язок попередити про неприпустимість піддаватися на провокаційні заклики до вчинення дій, які знаходяться на грані порушення Закону»,- заявив прокурор.

Зокрема керівник відомства повідомив, що Генеральна прокуратура України вже проводить розслідування подій на Євромайдані в Києві. В ході розслідування буде встановлено правомірність застосування правоохоронцями спецзасобів та перевищення ними службових повноважень, а також дана правова оцінка діям провокаторів, які були за спинами мирних громадян.

Водночас прокурор області наголосив, що охороняючи громадський спокій та правопорядок, правоохоронці зобов’язані діяти тільки в межах Закону.

Він підкреслив, що жодне правопорушення не залишиться безкарним. 

«Прокуратурою буде забезпечено повне, швидке та об’єктивне розслідування кожного діяння, яке суперечить Закону, не дивлячись на політичні переконання порушників, адже перед законом рівні усі»,- резюмував прокурор області.

Леся, 05.12.2013 09:42



Вибір редакції

Найпопулярніші новини