Влада вирішила продовжувати конфліктний сценарій розвитку подій – експерт

Діюча влада, очевидно, вирішила продовжувати конфліктний сценарій розвитку подій.

Про це говорить політтехнолог Тарас Березовець.

За його словами, якщо глава АП Сергій Льовочкін дійсно подав у відставку, як це повідомлялося ЗМІ протягом вихідних, то його місце швидше за все займе міністр МВС Віталій Захарченко. Це може говорити лише про одне – зачистки майданів будуть тривати і далі.

Можливо, каже Березовець, Віктор Янукович піде на розпуск Верховної Ради, адже після подій, які сталися в ніч на суботу, він швидко почав губити авторитет серед представників фракції Партії регіонів.

Нагадаємо, протягом вихідних Інна Богословська та Давид Жванія заявили про свій вихід із ПР. Про те, що він виходить із фракції заявив також і Микола Рудьковський. Сергій Тігіпко і Ірина Бережна засудили розгін мирного протесту. Бережна навіть заговорила про перевибори президента. За словами представників ПР, із їх фракції готові вийти не менше ніж 20 депутатів. У ВР може сформуватися нова уже не пропрезидентська більшість.

Окрім того, ЗМІ повідомляли про те, що вчора Янукович провів екстрену нараду у Межигрї. На ній обговорювалась можливість введення в країні надзвичайного стану. Проте слід відзначити, що Янукович при всьому своєму бажанні, згідно законів України, не може самостійно ввести НС. Після рішення Президента про введення надзвичайного стану протягом двох днів його має «завізувати» ВР. Якщо депутати не підтримують президента і не голосують за введення НС, то він не може бути введеним.

Леся, 02.12.2013 10:18



Вибір редакції

Найпопулярніші новини