«Галицький бал» – дуже цікавий проект, який ми хочемо зробити в себе – гість з Грузії

В Івано-Франківську відбувся дев’ятий Всеукраїнський «Галицький бал».

Ректор Прикарпатського національного університету Ігор Цепенда, вітаючи присутніх, зауважив, що «Галицький бал» став гарною традицію по відродженню забутої у наш час класичної бальної культури.

«Цьогорічний танцювальний раут набув статусу не тільки всеукраїнського, а й міжнародного заходу, адже крім мешканців міста, на бал приїхали гості з Одеси, Німеччини, Грузії», – підкреслив він.

Організатори балу – Прикарпатський національний університет імені Василя Стефаника та Молодіжна адміністрація Івано-Франківської області - як і в попередні роки, запропонували насичену програму. Під живий музичний супровід хореографи давали майстер-класи з вальсу, мазурки, польки, полонезу. Не обійшлося без традиційної фішки усіх "Галицьких балів" у Франківську – «коломийки». Також для гостей показали колекції етноодягу та вечірніх суконь. Присутні на живо могли послухати молодих франківських виконавців.

Як завжди, суворий дрес-код вимагав від чоловіків бути одягненими у темні костюми, смокінги чи фраки з метеликом. А жінки  вбралися у вишукані бальні та вечірні сукні. Наприкінці балу журі обирало переможців у конкурсах на різні номінації – "Найкраща зачіска", "Найкраща сукня", "Найгалантніший кавалер", а також було обрано "Княжну балу".

 "Мені дуже подобається, враження передати неможливо – красиві дівчата, хлопці, музика... "Галицький бал" –  дуже цікавий проект, який ми хочемо зробити в себе... Напевне, назвемо його "Український бал в Грузії", – поділився враженнями гість з Грузії Іраклій Левкінадзе.

Леся, 15.11.2013 08:45



Вибір редакції

Найпопулярніші новини