Показна благодійність, або На що пішли кошти від Галицького балу

Минулого року до Дня студента в Івано-Франківську проходив «Галицький бал». Вартість квитка на двох коштував всього-на-всього 150 грн. За словами організатора балу Анни Крисюк, ціна цілком прийнятна, адже бал був традиційно благодійний. Благодійність полягала в тому, що всі виручені кошти мали піти на благородну мету: звозити дітей-сиріт із Прикарпатського університету на екскурсію до Києва.

Час минув, і «Малакава» вирішила поцікавитися, чи їздили студенти до столиці.

За словами Анни Крисюк, одного із організаторів балу, вона точно не знає чи їздили всі, але, за її словами, якісь діти їхали до Києва точно. Пані Анна каже, що виручених грошей виявилося не так і багато, адже із 600 квитків більша половина була не продана, а подарована. Дарували запрошення спонсорам балу, керівникам громадських організації та іншим потрібним шанованим людям, купували ж квитки — студенти…

Пані Крисюк порадила «Малакаві» звернутися за більш детальною інформацією до режисера «Галицького балу» Лілії Борисевич, мовляв, вона точно все знає.

Пані Борисевич повідомила «Малакаві», що було продано 190 квитків на суму 28 500 грн. За її словами, частина зібраних коштів одразу була витрачена для «залатування» дірок у кошторисі заходу, а решту — безпосередньо на благодійну справу.

Лілія Борисевич каже, що до столиці звозили лише одну групу дітей-сиріт, інша поїде до Києва, коли «зацвітуть каштани». Скільки витратили коштів на поїздку до Києва і скільки ще грошей залишилося пані Борисевич не пам’ятає…

Пані Борисевич повідомила «Малакаві», що пишається своїм проектом і для неї невимовним щастям є відродження культурних традицій Галичини.

«Я пишаюся своїм проектом. Це моя ідея. Мій бренд. Я щаслива, що причетна до відродження культурних традицій Галичини», — каже Лілія Борисевич, і зізнається, що наступний Галицький бал заплановано провести навесні цього року.



old_editor, 25.03.2009 19:02



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини