Нардеп Дирів: Здійснено замах на життя Миколи Різника

                                                 ЗАЯВА ПРО ЗАМАХ НА ВБИВСТВО

Здійснено замах на життя Миколи Різника, депутата Івано-Франківської обласної ради, помічника-консультанта народного депутата України Анатолія Диріва.

Пізно увечері, 8 листопада троє невідомих у масках, озброєні битами напали на Миколу Різника біля під’їзду його будинку у місті Івано-Франківськ. Нападники завдали чисельних ударів потерпілому, після чого забрали з кишені непритомного гаманець, документи та ключі від автомобіля. З різними травмами важкості депутат був госпіталізований. Внаслідок жорстокого побиття у М.Різника виявили струс мозку, перелом носа, ребер, забої внутрішніх органів. Я відкидаю спробу злочинців замаскувати замах на життя М.Різника банальним пограбуванням. За всіма ознаками скоєного метою злочинців не був гаманець чи ключі авто.

Я пов’язую бандитський напад на мого помічника-консультанта, депутата Івано-Франківської обласної ради Миколу Різника з його професійною діяльністю. У такий спосіб злочинці намагаються залякати політика та принципового громадського діяча. Адже М.Різник, як депутат обласної ради завжди стоїть на позиціях верховенства законності і права та відстоює інтереси територіальної громади. Як помічник-консультант народного депутата М.Різник щоденно працює в окрузі, регулярно проводить зустрічі з виборцями, піднімаючи гострі проблеми. Варто додати, що на останок один з нападників вигукнув М.Різнику: «тебе, с…ка, навчимо жити!».

Наголошую: це вже не перший випадок розбою по відношенню до моїх помічників-консультантів. Тому не виключаю, що подія може бути пов’язана з моєю принциповою депутатською позицією, як Голови Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України з питань розслідування фактів порушення законодавства України при здійсненні державних закупівель, неефективного використання державних коштів та зловживань службовим становищем з боку посадових осіб Міністерства охорони здоров'я України, інших державних підприємств, установ та організацій у сфері охорони здоров'я та фармацевтичної галузі. Я вимагаю від правоохоронних органів повного та всебічного розслідування злочину проти Миколи Різника та притягнення до відповідальності винних осіб. Закликаю Міністра внутрішніх справ України В.Ю.Захарченка взяти під особистий контроль розслідування факту побиття мого помічника-консультанта.

Народний депутат України Анатолій Дирів

Леся, 11.11.2013 16:30



Вибір редакції

Найпопулярніші новини