Посадовець, не маючи повноважень для здійснення будівництва, уклав з мешканцями міста фіктивні договори про дольову участь у надбудові четвертого та мансардного поверхів будинку у середмісті Івано-Франківська.

Прокуратурою міста Івано-Франківська підтримано державне обвинувачення у кримінальній справі за фактом зловживання повноваженнями та заволодіння чужим майном директором одного з суб’єктів господарювання.

Досудовим розслідуванням установлено, що 58-ми річний посадовець, не маючи повноважень для здійснення будівництва, уклав з мешканцями міста фіктивні договори про дольову участь у надбудові четвертого та мансардного поверхів будинку у середмісті Івано-Франківська. 

Так, впродовж року ошукані сім’ї сплачували «забудівнику» кошти, а останній будівництво так і не розпочинав. Таким чином, для особистого збагачення шахраю вдалося видурити понад 300 тисяч гривень. Отримавши замість бажаного житла лише обіцянки, потерпілі звернулися до правоохоронців. 

В ході судового засідання прокурор навів неспростовні докази вини підсудного. 
Суд погодився з доводами державного обвинувача, визнав посадовця винним та призначив покарання у виді 3-х років позбавлення волі з конфіскацією майна. Вирок набрав законної сили.

Леся, 07.11.2013 11:15



Вибір редакції

Найпопулярніші новини