На Прикарпатті буде розроблено програму придбання житла для дітей-сиріт

Таку пропозицію було підтримано на засіданні колегії Івано-Франківської обласної державної адміністрації під час обговорення питання про виконання соціальних ініціатив Президента України, спрямованих на посилення захисту та підтримку дітей і сімей з дітьми, здійснення першочергових заходів з покращення матеріально-технічного оснащення закладів охорони здоров’я, в яких надається медична допомога дітям.

«Ми маємо працювати так, щоб в нас в області в інтернатних закладах не залишилось дітей. Окрім того маємо звернути увагу на життя дитини-сироти після повноліття та закінчення навчального закладу», – наголосив голова Івано-Франківської ОДА Михайло Вишиванюк.

Також за пропозицією очільника області на Прикарпатті буде розроблено програму придбання житла для дітей-сиріт, яких в області нараховується 1587.

За словами заступника голови Івано-Франківської ОДА Романа Іваницького кількість дітей в інтернат них закладах зменшується, на Прикарпатті активно створюють прийомні сім’ї та дитячі будинки сімейного типу.

«З початку 2013 року створено 8 прийомних сімей та дитячий будинок сімейного типу. Що ж до забезпечення житлом, то впродовж 9 місяців 2013 року житлом забезпечено 3 осіб з числа дітей-сиріт та 10 дітей позбавлених батьківського піклування. Окрім того з обласного бюджету виділено 329 тисяч гривень для придбання житла у поточному році», – підкреслив Роман Іваницький.

Леся, 24.10.2013 12:32



Вибір редакції

Найпопулярніші новини