Завдяки втручанню прокуратури сиротам повернули житло

Прокуратурою Тлумацького району поновлено права трьох сиріт на житло, якого їх незаконно позбавили.

Молоде подружжя з малолітніми дітьми проживало в селі Братишів Тлумацького району. Сім’я мешкала у будинку, який ще в 1972 році придбали батьки жінки. Однак, через деякий час подружжя розлучилось,  а тата навіть позбавили батьківських прав.

Мати разом з дітьми переїхала жити в інше село та за кілька років померла через проблеми з серцем. Ще через рік вмерла бабуся. З часом і дідусь. Відтак  діти жили то у родичів, то у знайомих. На будинок в селі Братишів, який по закону належав осиротілим дітям, право власності оформила співмешканка покійного дідуся.

 Спритна жінка звернулась до сільради, де  їй незаконно видали свідоцтво на право власності на будинок. Таким чином, житло опинилось у руках сторонньої особи, в той час, коли діти не мали де жити.

Відстояти свої права самостійно сироти не могли, тому звернулись за допомогою в прокуратуру. В інтересах дітей в 2012 році прокуратура Тлумацького району заявила позов до суду про скасування незаконного рішення Братишівської сільради, в якому вимагала визнати право власності на житло за неповнолітніми. Рішенням суду  позов задоволено повністю.

На сьогоднішній день будинок повернуто законним власникам.

Леся, 05.03.2013 16:49



Вибір редакції

Найпопулярніші новини