Студенти місцевого коледжу зазняли, як викладачка збирає на заліку хабарі

На одному з місцевих сайтів Івано-Франківська з'явилося скандальне відео, як викладачка бере у студентів хабар.

Його зняли на мобільний телефон та виклали в інтернет самі ж студенти коледжу. Викладачка української мови та літератури на заліку збирала у конверт по 100 грн з тих, у кого "недостатньо знань".

Відео побачили і в прокуратурі. Результат перевірки – заліки таки виставляли за гроші. Особи студентів та викладачки були встановлені. Вони дали пояснення і підтвердили цей факт, зазначили у прокуратурі.

"Вказана особа поставила такі вимоги перед студентами. В них не було вибору. Вони змушені були погодитися на цю вимогу", - повідомив слідчий в особливо важливих справах у прокуратурі Івано-Франківська Володимир Дубинський.

Автори відео спілкуватися з журналістами відмовилися. Інші учні коледжу про те, що коїться за зачиненими дверима класів, також воліють не поширюватись.  

Тим часом, працівники коледжу в один голос запевняють, що це відео їх дуже принижує. Що відбувається "в кадрі", не коментують. Викладачка пропрацювала у коледжі 25 років, мала добру славу, а після свого вчинку відразу звільнилася.

  У прокуратурі на викладачку склали адміністративний протокол. Тепер вона має не лише повернути гроші студентам, а ще й сплатити штраф – від 850 до 2,5 тис. грн. Скільки саме – вирішить суд.

Леся, 02.03.2013 10:32



Вибір редакції

Найпопулярніші новини